Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آينده اينترنت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[23 Apr 2009]   [ سید علیرضا حجازی]



ترجمه: سيد عليرضا حجازي


نشريه‌ي تكنولوژي ريويو از نوآوران فناوري، چهره‌هاي برجسته و كاربراني كه از اينترنت بهره‌برداري حرفه‌اي مي‌كنند، پرسيده است كه اينترنت ظرف 5 تا 10 سال آينده چه چهره‌اي خواهد داشت. آن چه در ادامه مي‌آيد، اظهارنظر اين افراد است.


1-      سر تيم برنرزلي:


مدير كنسرسيوم شبكه‌ي گسترده‌ي جهاني (www) و مبتكر وب در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«من دوست دارم ببينم كه اينترنت به مناطق روستايي نيز مي‌سد و به ارتقاي كارايي روستاييان كمك مي‌كند. مي‌خواهم افراد بيشتري را ببينم كه به اينترنت با استفاده از تجهيزات بزرگ و كوچك دسترسي پيدا مي‌كنند و به طور ثابت و متحرك متصل به اين شبكه مي‌شوند. من منتظر فناوري‌هاي صوتي بيشتري هستم مانند تجهيزاتي صوتي كه در هنگام رانندگي قابل استفاده هستند و آخرين داده‌هاي صوتي را از اينترنت بارگذاري كرده و به گوش صاحب‌ خودرو يا راننده مي‌رسانند. تداوم توليد محصولات ويديويي نيز در اينترنت بازار تازه‌اي را براي دسترسي مستقيم به فيلم‌هاي مستقل و نيز كمك به موضوعات مرتبط با سواد اطلاعاتي ايجاد مي‌كند. اميدوار به توليد داده‌هاي آزاد مرتبط هستم و نيز تحقق وب معنايي. اميدوارم كه دولت‌ها مخازن داده‌اي خود را براي تمامي شهروندان بگشايند. يك فضاي تركيبي متكي به ثروتي از داده‌هاي شبكه‌اي خواهد بود و موج بعدي پيشرفت و خلاقيت در زمينه‌ي وب را در خود خواهد داشت.


2-      وينت كرف


معاون و رييس اونجلسيت اينترنت در شركت گوگل و يكي از طراحان پروتكل‌هاي تي‌سي‌پي/آي‌پي و معمار اينترنت در شهر مك‌لين، ايالت ويرجينيا:


دسترسي پر سرعت‌تر به وسيله‌ي فيبر نوري و رسانه‌هاي بي‌سيم به اينترنت حاصل خواهد شد. 70 درصد از تمامي موبايل‌ها ظرف 10 سال آينده اينترنتي خواهند شد. سرعت‌هاي گيگابيتي در حالت‌هاي بي‌سيم و باسيم به شكل گسترده‌تري در دسترس خواهد بود. لوازم خانگي، محل كار، ماشين يا شخصي بيشتري به صورت بر خط در خواهند آمد. فناوري آي‌پي‌تي‌وي‌ سيكس حالت  غالب دسترس و استفاده از اينترنت خواهد بود. صفحات واسط كاربري چند لمسي متداول خواهد شد. تجهيزات و وسايل يكديگر را در حالت‌هاي محلي و تعامل به شيوه‌ي زوجي خواهند يافت.


3-      ريچارد استالمن


توسعه‌دهنده اصلي جي‌ان‌يو/سامانه‌ي لينوكس و بنيان‌گزار جنبش نرم‌افزاري آزاد در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«هيچ‌كس آينده را نمي‌بيند، زيرا به شما بستگي دارد، اما من امرزو خطر اينترنت را مي‌بينم: انجام محاسبات شما بر روي سرويس‌دهنده‌هايي كه از نرم‌افزارهايي استفاده مي‌كنند كه شما نمي‌توانيد آن‌ها را مطالعه كنيد يا تغيير دهيد و واگذاري داده‌هايتان به شركت‌هاي امريكايي كه بدون اطلاع شما ناچار هستند آن‌ها را در اختيار سازمان‌هاي اطلاعاتي قرار دهند. خطر اين امور را تجربه نكنيد.


 


 


4-      ژارن استراوستراپ


استاد دانشگاه اي‌ان‌ام تگزاس و طراح زبان برنامه‌نويسي سي‌توپلاس در منطقه‌ي كالج استيشن ايالت تگزاس:


«پايان كامل حريم خصوصي دولت‌ها، سياستمداران، مجرمان و دوستان در ميان سال‌ها داده‌ي انبار شده به جستجوي يكديگر خواهند پرداخت و اين كار را با ابزارهايي بسيار پيچيده انجام خواهند داد. گمنامي و زمان صرف شده ديگر نمي‌توانند پوششي براي شما باشند.»


5-      منا ترات


رييس و از بنيان‌گذاران شركت سيكس اپارت در شهر سن فرانسيسكو:


«با محبوبيت وبلاگ‌نويسي و ويديوي برخط و به اشتراك‌گذاري تصاوير كه پيش از اين نيز مي‌دانستيم افراد مايل بودند بخش‌هايي از زندگي‌هاي خود را به شكل «برخط» در آورند، اين تمايل بيشتر خواهد شد. من مي‌توانم به آساني ببينم كه ظرف 10 سال آينده افراد مي‌توانند 75 درصد از زندگي روزمره‌ي خود را به صورت برخط در آورند، اما فكر نمي‌كنم براي همگان كاربرد پيدا كند. بيشتر افراد آن را امري شخصي و دلخواه در نظر خواهند گرفت.»


6-      لِآ كالور


از بنيان‌گذاران شركت پاونس در شهر سن فرانسيسكو:


«استانداردهاي باز هميشه آينده‌ي اينترنت خواهند بود. توسعه‌دهندگان بايد بتوانند به برنامه‌هاي خود كه بر مبناهاي گوناگون اجرا مي‌شوند، اعتماد كنند. استانداردهاي ساده و آزاد اي‌پي‌آي ماندن ريز فرمت‌ها، اُپن‌ سوشال، او آوث و او‌بد به توسعه‌دهندگان وب كمك خواهد كرد نسل بعدي كاربردهاي شبكه را ابداع كنند كه اينك دوست داريم آن‌ها را در اختيار داشته باشيم.»


7-      جاناتان زيترين


استاد حقوق و از بنيان‌گذاران مركز اينترنت و جامعه‌ي بركمن در كالج حقوق‌ هاروارد و نويسنده‌ي «آينده‌ي اينترنت ـ و چگونه آن را متوقف كنيم» در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«آينده‌ي اينترنت شايد گذشته‌ي آن باشد: ترك استانداردهاي باز و خدمات آزاد (مانند توهم جمعي كه از سامانه‌ي پست الكترونيكي توزيعي داريم) و بازگشت به جوامع پايه كه انسجام و امنيت را پيشنهاد مي‌كنند و نيز انسداد آن. براي اجتناب از اين آينده، توسعه‌دهندگان كاربرد بايد بر سازندگان مبناهاي تازه مانند فيس بوك و كاربردهاي گوگل (يا آيفون) فشار بياورند تا توانايي خود را براي از ميان بردن تمامي كاربردها در هر زماني و هر فصلي كنار بگذارند.»


8-      مارك بنيوف


بنيان‌گذار و مدير عامل پايگاه اينترنتي salesforce.com در شهر سن‌فرانسيسكو:


«آينده‌ي وب تماماً در ارتباط با تقويت توسعه‌ دهندگان خواهد بود. ما وقفه‌ در وب و محتواي نامتعادل و تجارب ناهمگون را ديده‌ايم و اينك توسعه‌ي نرم‌افزارهاي [شبكه‌ محور] موج فراروي ما هستند. شركت‌هايي مانند salesforce.com، گوگل و آمازون كاربردهاي تجاري قدرت را ايجاد و اجرا مي‌كنند و اين كاربردها در فضايي مبهم سبب تغيير اقتصاد صنعت نرم‌‌افزار تا ابد خواهد شد.»


9-      جيمز پيرس


معاون فناوري در شركت دات موبي، در شهر دوبلين ايرلند:


«شبكه‌ي متحرك، آينده‌ي اينترنت خواهد بود. ما در 10 سال اخير وقتي به گذشته نگاه مي‌كنيم و تجربه‌هاي لازم را براي نشستن پشت صفحه‌ي نمايشگر و صفحه كليد مرور مي‌كنيم، در مي‌يابيم ديگر مجبور نيستيم براي شنيدن موسيقي مانند گذشته عمل كنيم. اين پرسش مطرح مي‌شود كه چرا بايد براي استفاده از اينترنت حتماً پشت يك رايانه بنشينيد؟»


10-   محيط هيرا


مدير شركت اينديا تايمز در شهر گرگائون، هند:


«وب 2 و شبكه‌سازي‌هاي اجتماعي آخرين پديده‌هاي رايانه‌اي در هند هستند، اما در اين جا يك جنبش زيرزميني در جريان است كه ايده‌هاي موجود در آن منطبق با نيازهاي هند است. از زبان گرفته تا كاربردهاي متحرك و ما گزيده‌هايي از پايگاه‌هاي اينترنتي موجود و مبناهايي را مي‌بينيم كه براي جوانان هندي دلچسب هستند. به احتمال فراوان، بازي كريكت، فيلم‌هاي سينمايي و موسيقي به سنگ بناي اصلي خواهند بود كه اينترنت براي پايه‌ي آن‌ها تكامل خواهد يافت.»


11-   اريك هرسمن


از بنيان‌گذاران شركت يوشاهيدي و نويسنده‌ي وبلاگ whiteafrican.com در شهر اورلاندوي ايالت فلوريدا و نيز شهر نايروبي كنيا:


«آينده‌ي وب در آفريقا در تلفن همراه است. اس‌ام‌اس و صوت براي تكميل شبكه‌هاي اجتماعي به كار خواهند رفت و موجب تقويت تجارت و افزايش اشتراك اطلاعات خواهند شد. در همين حال، گسترش فضاي سنتي وب نيز هم‌زمان با قوي‌تر شدن شبكه‌هاي داده‌اي ادامه خواهد يافت و انفجار واقعي اطلاعات تنها در زمينه‌ي تجهيزات و ابزارهاي اطلاع‌رساني كه مهار آن‌ها تاكنون براي ما مقدور بوده است، روي خواهد داد.»


12-   محمد نانابهاي


رييس تازه رسانه‌اي در شبكه‌ي الجزيره، شهر دوحه قطر:


«در خاورميانه اينترنت اجازه شنيده شدن گستره‌ي گسترده‌تري از صداها را در منطقه‌اي داده است كه از نظر سنتي تحت كنترل شديد دولت‌ها قرار داشته است. من انتظار دارم اين ويژگي‌ اينترنت و توانايي آن در بلند ساختن صداهايي كه پيش از اين اماكن شنيده شدن نداشتند، برجسته‌تر شود و تاثير اينترنت بر جامعه براي رشد هم‌زمان با افزايش نفوذ آن و نيز تلفن همراه موجب بلوغ و تكامل بازار شود. طي دهه‌ي آينده انفجاري از فعاليت را در اينترنت خواهيم داشت كه به دست جوانان اين منطقه به وقوع خواهد پيوست.»


13-  جاناتان آبرامس


بنيان‌گذار شركت سوشيالزرو فرندستر در شهر سن فرانسيسكوي ايالت كاليفرنيا:


«طي 5 تا 10 سال آينده ما در مغزهاي خود ريزتراشه‌هايي را خواهيم داشت. وقتي شما به چهره‌ي يك فرد در خيابان نگاه  كنيد، مغز گوگلي شما به صورت خودكار تصاوير مرتبط با او را از پايگاه‌هاي اينترنتي قديمي مانند فليكر، فيس بوك و ماي اسپيس گردآوري مي‌كند و مقابل چشمان شما قرار مي‌دهد. شما تمامي دوستان خود را مقابل چشم خواهيد داشت و زندگي‌نامه‌ي آن‌ها را نيز مي‌توانيد در صورت تمايل مطالعه كنيد. در پاسخ به كندي و لختي فعاليت‌ها و خدماتي مانند توييتر (Twittr)، افراد هر كسي را دانشي از نانو روبات‌هاي اطلاع‌ياب دارد در مورد هر آن چه كه مي‌انديشد يا مي‌خواهد انجام دهد، به كار مي‌گيرد. هر پايگاه اينترنتي يا وب لاگ و شبكه‌ي اجتماعي دربردارنده‌ي بخش باز خور از ديگر پايگاه‌ها، وب‌لاگ‌ها و خدمات شبكه‌هاي اجتماعي خواهد بود كه منجر به حجم نامحدودي از محتوا در هر پايگاه اينترنتي خواهد شد و ريز تراشه هاي موجود در مغز ما لبريز از اطلاعاتي خواهد شد كه ممكن است سبب خونريزي از بيني يا پيدايش تومور در برخي از نواحي مغز شود.»


 


 


نوشته: كريستينا گريفانتيني


منبع: نشريه‌ي تكنولوژي ريويو، جولاي و آگوست 2008


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۷ آوریل ۲۰۲۴

سید علیرضا حجازی

+ فهم انسان معاصر از آينده - ۳بخش  سید علیرضا حجازی

+ فهم انسان معاصر از آينده  سید علیرضا حجازی

+ آينده را با چه ابزارهايي مي‌توان ساخت  سید علیرضا حجازی

+ چگونه يك آينده‌پژوه راهبردي باشيم؟  سید علیرضا حجازی

+ پروتكل بين‌المللي آينده پژوهي  سید علیرضا حجازی

+ آينده پژوهان كي مي‌خواهند آينده را بپژوهند؟  سید علیرضا حجازی

+ آينده‌پژوهي فرهنگي در 11 گام  سید علیرضا حجازی

+ افول ستاره‌ي ديترمينيسم در كهكشان آينده‌انديشي  سید علیرضا حجازی

+ آگاهی‌پژوهی: پیش‌نیاز آینده‌پژوهی   سید علیرضا حجازی

+ استعدادهاي كشف نشده در قلمروي آينده‌انديشي  سید علیرضا حجازی

+ جوليان جينز: پيام‌آور عصر آگاهي  سید علیرضا حجازی

+ آگاهي‌پژوهي: پيش‌نياز آينده‌پژوهي - گفتار چهارم – آگاهي چه چيزي نيست؟  سید علیرضا حجازی

+ گريز جوليان جينز از خطاي ديرينه در فهم آگاهي – گفتار سوم   سید علیرضا حجازی

+ آگاهي‌پژوهي: پيش‌نياز آينده‌پژوهي - گفتار دوم  سید علیرضا حجازی

+ آیا اندیشه‌های ما به موزه سپرده خواهند شد؟  سید علیرضا حجازی

+ بیداری جمعی: دغدغه‌ی مشترك جهان آینده  سید علیرضا حجازی

+ فهم انسان معاصر از آينده (بخش سوم و پاياني)  سید علیرضا حجازی

+ آينده بي‌نهايت: كلان روندهايي كه جهان را در 5، 10 و 20 سال آينده بازآفريني مي‌كنند  سید علیرضا حجازی

+ چگونه براي آينده‌ي خود برنامه‌ريزي كنيم؟  سید علیرضا حجازی

+ فهم انسان معاصر از آينده (بخش نخست)  سید علیرضا حجازی

+ فهم انسان معاصر از آينده (بخش دوم)  سید علیرضا حجازی

+ گفت و گوي دروني آينده‌انديشان   سید علیرضا حجازی

+ چه ويژگي‌هايي يك آينده‌پژوه را ممتاز مي‌سازد؟  سید علیرضا حجازی

+ پيروزي مثبت انديشي بر تجربه گذشته‌نگر  سید علیرضا حجازی

+ آيا براي   سید علیرضا حجازی

+ بزرگترين چالش آينده‌انديشي  سید علیرضا حجازی

+ افق 1404: عصر رويارويي قدرت‌هاي جهاني  سید علیرضا حجازی

+ چگونه يك آينده‌پژوه راهبردي باشيم؟  سید علیرضا حجازی

+ همگرايي نيروهاي جهاني آينده‌ساز  سید علیرضا حجازی

+ آينده اينترنت  سید علیرضا حجازی

+ بومي‌سازي آينده‌پژوهي  سید علیرضا حجازی

+ آينده‌پژوهي و نسل‌هاي آينده  سید علیرضا حجازی

+ گام‌هاي هفت‌گانه در پياده‌سازي روش سناريو   سید علیرضا حجازی

+ رسد خانه "آينده": تدبيري براي سونامي‌ تغيير  سید علیرضا حجازی

+ تخيل علمي در مقام اسطوره شناسي آينده  سید علیرضا حجازی

+ جهان آينده از روزمرگي رنج نخواهد برد  سید علیرضا حجازی

+ آناتومي ذهن آينده‌انديش  سید علیرضا حجازی

+ آینده ایده پردازی  سید علیرضا حجازی

+ نگاهي به آينده‌پژوهي دانشگاهي  سید علیرضا حجازی

+ گيل گمش: اسطوره اي كه الهام بخش آینده شد  سید علیرضا حجازی

+ رویداد بزرگ آینده  سید علیرضا حجازی

+ آینده شگفت انگیز فناوری های ترکیبی  سید علیرضا حجازی

+ ثبت هویت دیجیتال بر دیوارهای تمدن سایبر  سید علیرضا حجازی

+ انسان و مشکل ورود به آینده  سید علیرضا حجازی

+ بهار و نوزایی فکری علاقمندان دانش و فناوری  سید علیرضا حجازی

+ سیسیفوس های دنیای مدرن  سید علیرضا حجازی

+ ایتوپیا: آرمان شهر الکترونیکی  سید علیرضا حجازی

+ آيا "آینده" می تواند "مطمئن" باشد؟!  سید علیرضا حجازی

+ 10 فناوري شگفت‏انگيز در آستانه‏ پيدايش  سید علیرضا حجازی

+ 10 پيش‏بيني مهم براي سال 2008 ميلادي و فراتر از آن  سید علیرضا حجازی

+ هشت سوخت اصلی جهان آينده  سید علیرضا حجازی

+ آینده آموزش عالی  سید علیرضا حجازی

+ ویژگی های هفتگانه پیشگامان آینده  سید علیرضا حجازی

+ آناتومي ذهن آینده انديش  سید علیرضا حجازی

+ رادارهاي آينده ياب  سید علیرضا حجازی

+ استخوان‏هاي دست و تبادل داده‏ها به هنگام دست دادن  سید علیرضا حجازی

+ آينده‎پذيري: چالش اساسي آينده‎پژوهي در جهان در حال توسعه  سید علیرضا حجازی

+ آينده‎انديشي: توصيه‎اي دوستانه يا ضرورتي انكار ناپذير؟  سید علیرضا حجازی

+ دانشمندان در يك قدمي فناوري نامريي‏سازي   سید علیرضا حجازی

+ مردان آينده به چه مي انديشند؟  سید علیرضا حجازی

+ ما سناريوها را مي‌سازيم، سناريوها ما را باز مي‌سازند  سید علیرضا حجازی

+ مديريت آينده نگر در ICT  سید علیرضا حجازی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995